Footer menu

Välkommen till VM 2019

Världsmöte i Dubai 14-17 november 2019

SWEA International är stolta över att kunna presentera Dubai, också kallad Framtidens Stad, som platsen för SWEAs Världsmöte, 14-17 november 2019.

Dubai är såväl en stad som ett av de sju emiraten som utgör landet Förenade Arabemiraten. Här möter öst väst och hela världens nationaliteter och kulturer samlas och verkar sida vid sida. Dubai är inte bara en av världens läckraste städer, helt byggd i öken och vatten, det är också väldigt rent och modernt.

Det är inte mer än drygt 40 år sedan landet bildades och vad kan då passa bättre än att fira SWEAs 40:e födelsedag här? Själva världsmötet är förlagt till Dubai men många av de utflykter som kommer att erbjudas kommer även att gå till den fantastiska huvudstaden Abu Dhabi.

SWEA Mellanöstern är en blomstrande avdelning som idag har ca 100 medlemmar i Dubai och ett tjugotal i Abu Dhabi. Årligen arrangerar de båda programgrupperna över 120 aktiviteter!

Följ med till detta spännande och varierande resmål! Såväl Dubai som Abu Dhabi består av olika stadsdelar med olika karaktärer och sevärdheter. Här pratar man en mycket god engelska och känner man att arabiskan är ringrostig kan vi lugna er med att skyltarna också är på engelska. Samhället är multikulturellt med influenser från olika delar av världen, inte minst från sin gamla kolonialherre Storbritannien. Emiratet är muslimskt och den arabiska kulturen är ett viktigt inslag i livet för såväl inhemska medborgare och inflyttade expats, som besökande turister.

I november är vädret sköna 25-30 grader och här finns förutom solen vita stränder, en fantastisk arabisk kultur, vidsträckt ökenlandskap, världens högsta byggnad och fantastisk arkitektur, imponerande attraktioner, en god infrastruktur, lyx i alla dess former, världsklass på restauranger och service och allt annat som du kan tänka dig. Visste du att Förenade Arabemiraten förra året också utsågs till världens näst tryggaste land (förstaplatsen gick till Finland) av World Economic Forum? Förenade Arabemiraten har också vunnit äran att välkomna World Expo 2020 i Dubai.

Välkomna ner till sandlådan och låt oss vidga era vyer. Vi ses den i november 2019! Boka snabbt, maxantal 280 personer!

Marhaba!

architecture-buildings-city-325193

Dubai Marina
Public Domain via Pexels.com

Kryddor på en marknad i Dubai

Kryddor på en marknad i Dubai
Public domain via Pixabay.com

Oryx i öknen nära Dubai; Public domain via Pixabay.com

Oryx i öknen nära Dubai
Public domain via Pixabay.com

Sheikh Zayed-moskén, Abu Dhabi; Foto: Boel Watson

Sheikh Zayed-moskén, Abu Dhabi; Foto: Boel Watson