Footer menu

Rapport: Galamiddag VM2019

Lördag – Galamiddag med guldglans för firande av SWEA 40 år

We are family, I got all my sisters with me.

Text: Mi Karlsson Bergkvist. SWEA Mellanöstern
Foto: Maria Sundin Photography

Så var det dags för den kanske största händelsen på hela VM, galamiddagen. Naturligtvis var denna middag speciell. Det var avslutning på ännu ett VM, men det var också ett gemensamt, globalt firande av SWEA 40 år. Galamiddagen ägde rum på Emirates Golf Club och det var också klubbens små golfbilar som skjutsade upp till festlokalen. Klädkoden för kvällen var vitt och guld och många hade ansträngt sig till det yttersta för att göra sina klädedräkter speciella. Det var hemsytt, långklänningar, guldfärgade lamékreationer och vita, tågaliknande dresser. För dem som hade tagit på sig finpumpsen med kilklackar fanns skålar med ”klackstoppare” i olika storlekar att fästa på spetsen så att klackarna inte skulle sjunka ner i gräsmattan. Denna kväll skulle klackarna vara i taket och inte i jorden! VM-planeringsgruppen hade gjort förberedelser på alla plan för att detta skulle infrias.

Det var en glad och uppslupen stämning redan innan middagen började. Många hade lärt känna nya Sweor och man var ännu mera nyfiken på att prata med sina nya bekanta. Den här kvällen var det också bordsplacering. Ett antal namn var förbestämda vid varje bord och sedan fick man placera sig vart man ville runt bordet. Bordskartorna studerades noggrant och bordskamraterna söktes upp allteftersom Sweorna anlände.

När alla hade kommit så uppenbarade sig Maria Svedenhov, SWEA Mellanösterns ordförande. Hon välkomnade till SWEA 40-års VM-galamiddag, sammanfattade dagarna som varit och såg framåt i SWEAs kalender och nästkommande VM-möte i Fort Lauderdale. Musiken spelade upp och några av Sweorna började spontant att dansa och drog med ett gäng andra danssugna innan det var dags att sätta sig till bords. Alla pratade entusiastiskt om alla de olika upplevelser som de haft under VM-dagarna och vilket fantastiskt och välordnat VM detta har varit.

Det var fyra män som fick närvara på galamiddagen och en av dem var ambassadören, Henrik Landerholm. Han höll ett tal under middagen där han pratade om UAE, regionen och kulturella skillnader. Han pratade också om SWEA och berättade att han hade ett alldeles speciellt förhållande till SWEA.

– Min pappa var nämligen kusin med Agneta Nilsson och varje sommar när jag var liten fanns denna energiska och paranta kvinna i grannhuset på landet.

Henrik avslutade med att sända en hälsning till Agneta Nilsson och utbringade sedan ett fyrfaldigt leve för SWEA 40 år. Han introducerade också sjungandet av f.d. IO Louise Enhörnings kära SWEA-sången. Eftersom han själv inte ansåg sig ha en tillräckligt god sångröst, bjöd han upp Mellanösterns styrelsemedlem Annika Rickardsson, till sin hjälp.

Middagen fortsatte och innan det var dags för desserten kallades SWEA Internationals styrelse och administration upp på scenen för utdelning av presenter, lovord och innerliga applåder, som tack för allt arbete som de lägger ner på organisationen. Lisette Vega drog igång We are family med sitt band och Sweorna hoppade omedelbart upp på dansgolvet och var helhjärtat med på noterna.

Christina Hallmert fick sedan en sabel i sin hand och satte bladet i den imponerande 40-årstårtan som var kvällens dessert. När det var gjort blandades aktiviteterna med dessertätning, dans och fotografering. På plats fanns ett fototeam som tog plojfoton av alla dem som ville föreviga sig tillsammans med gamla och nya bekanta. Här fanns det gott om rekvisita för att spöka ut sig; kaninöron, glasögon av olika storlekar och tokighetsgrader, masker, mustascher, diadem och kronor, löshår och andra spexiga attiraljer. Medan några fotograferade sig höll sig andra på dansgolvet och glada tillrop från fotohörnan blandade sig med Lisette Vega och hennes musiker. Så småningom började en doft av grillade små gourmethamburgare sprida sig över nejden för dem som behövde ytterligare energi för återstoden av kvällen.

Så småningom började 40-årsfestandet tunnas ut. Många skulle upp tidigt morgonen därpå för att åka på någon av efterresorna till Ras Al Khaima eller till Abu Dhabi. Andra skulle åka på någon av de arrangerade dagsturerna, eller kanske gå på exkursion på egen hand i Dubai innan det var dags att återvända hem. Representanterna från South Florida åkte hem med nya erfarenheter i bagaget för att planera nästa VM-möte i Fort Lauderdale om två år.

VM2019 Galamiddagen

VM2019 Galamiddagen

VM2019 Galamiddagen

VM2019 Galamiddagen

VM2019 Galamiddagen
VM2019 Galamiddagen
VM2019 Galamiddagen