Footer menu

Rapport: Mingelkväll

Torsdag – Mingelkväll med buffémiddag med utsikt mot Burj Khalifa

Text: Mi Karlsson Bergkvist, SWEA Mellanöstern
Foto: Maria Sundin Photography

Många kom till Dubai några dagar innan VM-öppnandet för att ta vara på tiden i UAE. Utflykter arrangerades också från dagen när VM började och flera Sweor hade redan varit ute på någon av utflykterna innan Välkomstminglet gick av stapeln; de hade varit på Jumeirah Mosque och Etihad Museum, sett det gamla eller nya Dubai eller kanske till och med åkt till Abu Dhabi, som ligger tio mil från Dubai och är huvudstaden i UAE.

Fina, uppklädda Sweor sammanstrålade i restaurangdelen på Crowne Plazas terrass. Skymningen hade redan gått över i kväll, men det var fortfarande närmare trettio grader i luften, så ingen behövde frysa. Terrassen erbjöd en vidunderlig utsikt mot vattnet, citykärnan och Burj Khalifa som majestätiskt reser sig i fonden. Med sina 829 meter och 163 våningar är det för närvarande världens högsta byggnad.

Allt var klart. Serveringspersonalen kryssade omkring mellan borden och erbjöd välkomstdrinkar. Sweorna skyndade runt och letade efter gamla bekanta. Glada utrop när man hittade någon som man kanske inte hade träffat på flera år. Det här var ett tillfälle för kära återseenden. Några stämde av vad som hänt sedan de träffades senast, andra pratade begeistrat om den dignande goodiebagen som alla VM-deltagare fick vid ankomsten. Allra mest imponerande kanske sponsorn, juveleraren Monilis gåva som var ett silverarmband med inskriptionen ”SWEA Världsmöte Dubai 2019”. En fantastisk present och ett fint minne från VM.

När alla var samlade kunde festligheterna börja. SWEA Mellanösterns ordförande Maria Svedenhov ställde sig i strålkastarljuset och klingade i glaset. Med sig hade hon de övriga medlemmarna i styrgruppen: Lotta Blond, Linda Jacobsson, Christina von Celsing, Johanna Widholm, Helena Lundberg och Caroline Eriksson. Tillsammans med dem fanns också sponsoransvarig Cecilia Braidy. När talet avslutades följde ett förväntansfullt jubel. Nu var VM officiellt öppnat och några spännande och lustfyllda dagar låg framför Sweorna.

Buffén var uppdukad i pendang så att alla kunde förse sig av läckerheterna utan någon större väntan. Här fanns mat från hela världen och det blandades vilt på tallrikarna med libanesiska meze, indiska smaker, lax, salladsbuffé, slow cooked lamm och något från carvingstationen med olika sorters kött. Alla valde ut sina egna favoriter bland alla de läckerheter som erbjöds.

I takt med att kvällen framskred så steg sorlet mot den mörka arabiska himlen. Sweorna pratade med gamla vänner och nya bekantskaper knöts runt borden. Det hela inramades av den välspelande saxofonisten Kristi som framförde en rad kända melodier.

Den officiella middagen slutade klockan tio och Sweorna skingrades. Några gick vidare till den närliggande mallen för att undersöka shoppingutbudet, eller kanske för att ta en tur på IKEA, som är inhyst där. Andra gick till marinan nedanför Crowne Plaza för att se på den spektakulära ljusshowen med indiskt tema och lät sig ryckas med av bollywooddansen. Några tog sig en drink i hotellbaren och andra valde att gå direkt upp på rummet. Kanske för att i hemlighet öva på magdans inför morgondagens ökenmiddag.

VM2019 Mingelkvällen

VM2019 Mingelkvällen

VM2019 Mingelkvällen

VM2019 Mingelkvällen