Footer menu

Program, Efterresa till Abu Dhabi

Nedan finner ni två val till efterresan efter VM 2019:

Ras Al Khaimah (fullbokad): Till överblickssidan för Ras Al Khaimah eller programsidan för Ras Al Khaimah
Abu Dhabi: Till överblickssidan för Abu Dhabi eller programsidan för Abu Dhabi

4 dagar, 3 nätter

17 – 20 november 2019
Max antal deltagare: 40

Dag 1 – söndagen 17 november

Vi stiger på bussen på Holiday Inn Dubai Festival City kl. 10.00 och kör 12 mil söderut längs Sheikh Khalifa Highway mot Förenade Arabemiratens huvudstad, Abu Dhabi. Strax innan lunch anländer vi till Yas Island i stadens norra delar. Vi lämnar vårt bagage i bussen och hoppar ombord Captain Tony’s traditionella dhow-båt i Yas Marina där vår miljökunnige guide berättar om de unika ekosystem som finns runt Abu Dhabis öar. Vår tur inkluderar även de fascinerande mangroveskogarna som växer här. En lättare lunch serveras ombord.

Under eftermiddagen checkar vi in på 5-stjärniga Yas Hotel, världens enda hotell som är byggt direkt på en Formula 1-bana. Hotellet är ett riktigt praktfullt exemplar på den fantastiska arkitekturen i och omkring Abu Dhabi. Ett par timmars egentid på hotellet hinner vi med, passa på att njuta av hotellets två pooler eller ta en sväng till Yas Beach, strandklubben dit hotellets gäster har fri tillgång.

Innan middagen träffas vi i häftiga Skylite baren på hotellet, en takterrass precis över F1-banan, där vi lär känna varandra över en sundowner cocktail. På kvällen äter vi en utsökt internationell buffet på hotellet, återigen med utsikt over F1-banan och Yas Marina.

Yas Hotel, Abu Dhabi (used with permission)

Yas Hotel, Abu Dhabi
(Used with permission)

Dag 2 – måndagen 18 november

Efter en god frukost gör vi oss redo for en dag med kultur, historia och såklart en stor portion glamour. Vår svenska guide och tillika SWEA-medlem Boel tar oss med till Qasr Al Hosn i downtown Abu Dhabi, huvudstadens första, ännu bevarade byggnad från slutet av 1700-talet. Här lär vi oss om Abu Dhabis historia och fascinerande kultur som härstammar från den berömde ledaren och UAEs landsfader Sheikh Zayed. En kort busstur senare och vi gör ett besök på den magnifika Sheikh Zayed Al Nahyan moskén som är ett av stadens största, bokstavligen, och mest berömda landmarks.

Vi ser också Cornichen, den populära strandpromenaden vid havet i centrala Abu Dhabi och lyxar till det med en kaffe med guldkant på det överdådiga lyxhotellet Emirates Palace. Vi fortsätter i lyxens tecken och ”lunchar” på 74e våningen på Observation Deck at Jumeirah Etihad Towers, med magnifik utsikt över hela staden. Vår lunch här består av deras fashionabla afternoon tea.

Tillbaka på hotellet har vi lite egen tid innan middagen, som blir på en italiensk restaurang restaurang i närheten av hotellet.

Emirates Palace Hotel, Abu Dhabi (Public Domain via Pixabay)

Emirates Palace Hotel, Abu Dhabi
(Public Domain via Pixabay)

Dag 3 – tisdagen 19 november

Idag är vi uppe med tuppen, eller i vart fall nästan så tidigt att vi kan höra dagens första böneutrop i soluppgången. Klockan 7 ger vi oss av mot öknen i Al Khatim, ca 1 timmes restid i vår bekväma buss. Vi har vår fantastiska ökenguide Åshild (tillika SWEA medlem!) med oss och nu laddar vi för en oförglömlig vandring över de röda sanddynerna. Det här är en otrolig upplevelse där vi får lära oss mer om öknen och verkligen bli ett med den vidunderliga naturen. Vandringen anpassas efter alla nivåer, och går att göra oavsett fitnessnivå. (Se https://www.facebook.com/Outofthegym/)

Efter vandringen intar vi en enklare lunch i dynerna innan vi tar oss tillbaka till hotellet för att svalka av oss och duscha bort all sand från kläder och kropp. Vi är tillbaka på hotellet strax efter lunch.

På sen eftermiddag ger vi oss ut igen, denna gång till vackra Saadiyat Island en knapp halvtimme från hotellet. Här ligger Louvremuseumet som öppnade 2017. Byggnaden, designad av Jean Nouvel, är otroligt vacker och en upplevelse i sig. Vi får också tid att titta på de berömda konstverken för de som önskar.

Vi tar oss vidare till det läckra nyöppnade hotellet Jumeirah at Saadiyat Island, som ligger precis vid det turkosa havet och den kritvita Saadiyat Beach. Här tar vi en drink i solnedgången innan vår sista middag tillsammans på en libanesisk restaurang på stranden.

Dag 4 – onsdagen 20 november

Vår sista morgon i Abu Dhabi. Vi checkar ut från hotellet efter en avslappnad frukost och tar bagaget med i bussen. Vi gör ett stopp för lite shopping på trevliga och välsorterade Yas Mall nära hotellet, inklusive lite tid för lunch på egen hand här. På eftermiddagen åker vi vidare mot Dubai och beräknar vara tillbaka på hotellet i Festival City ca kl 16.

Inkluderar

 • Transport i bekväm turbuss med engelsktalande guide från Dubai till Abu Dhabi
 • Transport i bekväm turbuss till samtliga utflykter samt middagen dag 3
 • 3 nätter inklusive frukost dag 2, 3 och 4 på Yas Hotel
 • Eco Boat tour i Yas Marina inkl guide
 • Fördrink dag 1 och 3
 • Lunch dag 1 och 3 inklusive alkoholfri dryck
 • Guldkaffe och Afternoon Tea dag 2
 • Middag dag 1, 2 och 3 inklusive vatten och 1 glas vin eller öl, alternativt alkoholfri dryck samt kaffe/te
 • Inträde till Qasr Al Hosn, Sheikh Zayed Mosque och Louvren
 • Guidad ökenpromenad

Tänk på

 • Tänk på att klä dig respektfullt då vi kommer röra oss på publika platser. Det innebär att inte ha för djup urringning, inte ha kortkort och ha en blus/tröja som inte är genomskinlig och som täcker axlarna. Alternativt ha med en scarf så att du har möjlighet att täcka dem.
 • För inträde i Sheikh Zayed-moskén krävs långa byxor alt. kjol ner till fötterna, täckta armar hela vägen ner till händerna, inga åtsittande eller avslöjande klädesplagg och sjal till håret. Inne i moskén tar man av sig skorna. Om du inte följer klädkoden ovan kommer du att bli nekad inträde av vakterna.
Ökenvandring; Foto: Boel Watson

Ökenvandring
Foto: Boel Watson, Out of the Gym

Ökenvandring; Foto: Boel Watson

Ökenvandring
Foto: Boel Watson

Yas Mall, Abu Dhabi (via Wikimedia Commons)

Yas Mall, Abu Dhabi
(via Wikimedia Commons)