Footer menu

Program, Efterresa till Ras Al Khaimah

Nedan finner ni två alternativ till efterresan VM 2019:

Ras Al Khaimah: Till överblickssidan för Ras Al Khaimah eller programsidan för Ras Al Khaimah
Abu Dhabi: Till överblickssidan för Abu Dhabi eller programsidan för Abu Dhabi

4 dagar, 3 nätter

17 – 20 november 2019
Max antal deltagare: 48

Dag 1 – söndagen 17 november

Vi stiger på bussen på Holiday Inn Dubai Festival City kl. 10.00 och åker norrut. Vid lunchtid anländer vi till Förenade Arabemiratens nordligaste emirat, Ras Al Khaimah. Här märker man genast att tempot är lugnare, det är färre bilar men desto fler kameler längs vägen.

Vi lämnar våra väskor på 5-stjärniga Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort och medan vi väntar på att rummen ska bli klara besöker vi grannhotellet Waldorf Astoria. Här lyxar vi till det med ett kungligt Afternoon Tea i vackra Peacock Alley. Visste du att alla Waldorf Astoria världen över har en Peacock Alley, i homage till originalets exklusiva lobby lounge i New York?

Efter te checkar vi in på Hilton Al Hamra och tar lite egentid vid poolen eller stranden (kanske en tupplur?) innan vi äter middag på hotellet.

Dag 2 – måndagen 18 november

Efter en stadig frukost på hotellet packar vi solkräm, badkläder, hatt och solglasögon och ger oss ut på tur med destination Musandam. Vi spenderar hela dagen på vår chartrade dhowbåt i detta majestätiska landskap med höga klippor och kristallklart vatten. Det är inte konstigt att Musandam kallas för Omans fjordar med dess otroligt vackra natur. På båten ingår lunch, alkoholfri dryck och snacks och vi får även låna handdukar, snorklar och kajaker.

OBS: Då vi passerar gränsen in till Oman är det viktigt att alla deltagare tar med sig pass på den här resan med minst 6 månaders giltighet.

Om du inte har ett svenskt pass låt oss veta i förväg så vi kan kolla upp visumregler tillsammans. I dagsläget krävs inget visum för svenska medborgare till Musandam, men vi reserverar oss för ändringar av detta i vilket fall en visumavgift kan tillkomma.

Vid solnedgången bjuds vi på en fördrink på Trader Vic’s i hotellet innan middagen. Visste du att drinken Mai Tai faktiskt uppfanns av barägaren ”Trader Vic” i Kalifornien 1944?

oman-3108540_1280

Public Domain via Pixabay.com

Dag 3 – tisdagen 19 november

Efter frukost på hotellet åker vi ut till Ritz Carlton Ras Al Khaimah Al Wadi Desert, ett unikt ökenhotell med bara ett 100-tal ”tält-villor”. Här delar vi upp oss i två grupper. Ena gänget byter om till tofflor och morgonrock och börjar med en fantastisk spaupplevelse i hotellets Rainforest Spa. Det andra gruppen behåller promenadskorna på och följer med vår privata guide på en promenad i öknen. De röda sandynerna runt resorten är helt magiska och måste upplevas på plats. Vi spanar efter infödda onyxar, kameler och gaseller bland annat. Sedan byter grupperna plats så att alla får uppleva allt. Morgonen avslutas med en gemensam falkshow innan vi slår oss ner i Farmhouse för en utsökt lunch.

När vi återvänder till hotellet på eftermiddagen tar vi en välbehövlig paus innan vi möter upp i trädgården där hotellets kockar har förberett en privat barbeque till oss.

Dag 4 – onsdagen 20 november

Vår sista morgon i Ras Al Khaimah. Innan stadens sus och dus kallar finns det möjlighet till avkoppling vid poolen, stranden, hotellets spa eller gym. Eller varför inte testa Al Hamra Golf Club som ligger mittemot hotellet? Första tee-time är tidigt på morgonen. Vill du spela golf så kan du ordna detta på plats eller i förväg med hotellets concierge. Golf ingår inte i resans pris. Vi checkar ut kl 12.

Efter utcheckning går bussen mot Dubai men vi stannar på vägen för lunch (till egen kostnad) och shopping på Mirdif City Centre Mall. Vi planerar att vara tillbaka vid Holiday Inn Dubai Festival City ca kl 16.

Inkluderar

 • Transport i bekväm turbuss med engelsktalande guide från Dubai till Ras Al Khaimah
 • Transport i bekväm turbuss till samtliga utflykter
 • 3 nätter inklusive frukost dag 2, 3 och 4 på Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort
 • Afternoon Tea dag 1
 • Lunch dag 2 och 3 inklusive alkoholfri dryck
 • Middag dag 1 och 2 inklusive vatten och 1 glas vin eller öl, alternativt alkoholfri dryck samt kaffe/te
 • Middag dag 3 inklusive vatten och 2 glas vin eller öl, alternativt alkoholfri dryck, samt kaffe/te
 • Fördrink dag 2
 • Rainforest spa experience (60 min. Olika varma/kalla moment och duschar/bad)
 • Guidad Ökenpromenad och falk-upplevelse
 • Båttur inklusive lunch och snorkling samt visumavgift for inresa till Oman