Footer menu

Utflykt: Abu Dhabi

Erbjuds torsdag, lördag och söndag ca kl. 08.00-17.00
Min.15 pers, max 45 pers.

Tillbaka till listan över alla utflykter >>>

Denna spännande tur tar oss till UAE:s huvudstad och även Dubais grannemirat – Abu Dhabi. Här får ni bl.a. möjlighet att beskåda den fantastiska Sheikh Zayed Bin Saaed Al Nahyan- moskén (även kallas Grand Mosque), se Yas Island som varje år håller en Formula 1 tävling i november, fota det majestätiska Emirates Palace och temaparken Ferrari World och även se Abu Dhabis skyline och det nyöppnade Louvren-muséet med sin speciella och inspirerande design.

Vi startar från Dubai på morgonen och vår svenska, licensierade guide (och därtill SWEA-medlem!) Boel möter upp på vägen in till Abu Dhabi. Boel ger oss matnyttig information om Abu Dhabis historia, kultur och utveckling under de senaste decennierna.

Vi gör ett guidat besök inne i Sheikh Zayed-moskén. Ett besök i denna magnifika byggnad lämnar ingen oberörd. Moskén tar upp till 70,000 besökare och är ett av de största landmärkena i UAE.

Efter besöket här fortsätter vi mot cornichen, Abu Dhabis hjärta och ett fotostopp vid det fina Emirates Palace, ett hotell som byggdes för Gulf-ländernas årliga konferens 2005 och som är Abu Dhabis motsvarighet till Burj Al Arab i Dubai. Vi får även en fin vy över Abu Dhabis spektakulära skyline och den turkosa Arabiska Gulfen som omger staden.

Vi intar vår lunch downtown i Abu Dhabi (soft drinks och vatten ingår) och på e.m. kör vi tillbaka via Saadiyat Island, den naturliga ön som är på väg att bli Abu Dhabis nya kulturcentrum. Här ligger Louvren, där vi gör ett besök för att beskåda konstverken och den magnifika designen på byggnaden.

På vägen tillbaka till Dubai stannar vi vid Yas Marina för ett fotostopp över F1-banan och det spaceliknande Viceroy Hotel Yas Island, det enda hotell i världen byggt direkt ovanför en F1-bana.

Att tänka på

  • Tänk på att klä dig respektfullt då vi kommer röra oss på publika platser. Det innebär att inte ha för djup urringning, inte ha kortkort och ha en blus/tröja som täcker axlarna alternativt ha med en scarf så att du har möjlighet att täcka dem.
  • För inträde i Sheikh Zayed-moskén krävs långa byxor alt. kjol ner till fötterna, täckta armar hela vägen ner till händerna, inga åtsittande eller avslöjande klädesplagg och sjal till håret. Inne i moskén tar man av sig skorna. Om man inte följer klädkoden så får man inte komma in.
  • Då första stoppet i Abu Dhabi blir vid moskén är det lämpligt att ha dessa kläder vid avfärd för att eventuellt byta om efter moskébesöket.
  • Solglasögon är alltid skönt att ha i detta soliga land.

Inkluderat

Utflykten inkluderar busstransport, inträdesavgifter, guidning och lunch.

Vill du veta mer?

Abu Dhabi; Foto: Lotta Blond

Foto: Lotta Blond

Abu Dhabi; Foto: Lotta Blond

Foto: Lotta Blond

Abu Dhabi; Foto: Lotta Blond

Foto: Lotta Blond

Abu Dhabi; Foto: Boel Watson

Foto: Boel Watson

Abu Dhabi; Foto: Boel Watson

Foto: Boel Watson

Abu Dhabi; Foto: Lotta Blond

Foto: Lotta Blond