Footer menu

Utflykt: Gamla Dubai

Guidad promenad-/busstur gamla Dubai med lunch på Queen Elizabeth 2
Erbjuds torsdag, lördag och söndag kl. 09.00-15.00 och
Min.15 pers, max 45 pers.

Tillbaka till listan över alla utflykter >>>

Upplev det sprudlande gamla Dubai och creeken, Dubais hjärta, och lär dig mer om Dubais och UAE:s historia samt promenera i det kulturbevarade området Bastakiya och i krydd-/guldsouken.

Denna tur passar er som är intresserade av Dubais kultur och historia eller som vill se de fascinerande kontrasterna mot det nya och moderna Dubai.

På denna halvdagstur kommer vår guide att visa oss Dubai Creek, där Sheikh Rashid, pappa till nuvarande ”ruler of Dubai” Sheikh Mohammed Al Makhtoum, började med handelstrafik efter att oljan hittades på 60-talet och även byggde den första hamnen i Dubai.

Vi tar en promenad genom Bastakiya, ett av de äldsta områdena i Dubai som numera är restaurerat och kulturbevarat med många fina gallerier, där byggnaderna ser ut som de första byggnaderna gjorde när bedouinerna flyttade in från Liwaöknen. Vi tar en abrabåt över Dubai Creek och ser kommersen med båtar som finns här än idag.

På andra sidan creeken känner vi dofterna av och får möjlighet att handla kryddor, innan vi når guldsouken som är anledningen att Dubai kallas ”City of Gold”.

Från Gold Souk tar bussen oss till fartyget Queen Elizabeth 2, ett av de sista oceangående fartygen, som restaurerats till sin forna glans och nu är hotell i Dubai. Här äter vi buffélunch i restaurangen Lido på akterdäck.

Efter lunch får vi en guidad tur runt på båten.

Turen körs med engelsktalande guide. Notera att turen innehåller en del promenad varför deltagarna bör vara medvetna om detta när de bokar. Bussen kan inte köra igenom alla områden som ingår i turen.

Att tänka på

  • Klä dig respektfullt då vi kommer röra oss på publika platser. Det innebär att inte ha för djup urringning, inte ha kortkort och ha en blus/tröja som täcker axlarna alternativt ha med en scarf så att du har möjlighet att täcka dem.
  • Bekväma skor då vi kommer att promenera en hel del på denna tur.
  • Solglasögon är alltid skönt att ha i detta soliga land och glöm inte att smörja in dig med solskyddsfaktor.

Inkluderar

Busstransport samt buffélunch med vatten på Queen Elizabeth II. Turen körs med engelsktalande guide.

GamlaAbu Dhabi; Foto: Lotta Blond

Foto: Lotta Blond

GamlaAbu Dhabi; Foto: Lotta Blond

Foto: Lotta Blond

GamlaAbu Dhabi; Foto: Lotta Blond

Foto: Lotta Blond

Queen Elizabeth 2, Dubai

Queen Elizabeth 2, Dubai
Foto: Giggel [CC BY 3.0 via Wikimedia Commons]