Footer menu

Utflykt: Gold & Diamond Park och Souk Madinat

Erbjuds torsdag och söndag kl. 10:00-15:30 (ca)
Min 15 pers., max 20 pers.

Tillbaka till listan över alla utflykter >>>

Vi börjar dagen i Gold & Diamond Park där vår Platinum-sponsor Monili har en av sina butiker tillsammans med ytterligare ett 90-tal juvelerare. Hos Monili får vi veta mer om ädla stenar och hantverket bakom de färdiga smyckena. Vi besöker även deras verkstad och kan följa arbetet med tillverkning av smycken med ädelstenar värda hundratusentals kronor.

Monili har ett brett utbud av smycken för olika smaker och i olika prisklasser. De har arbetat med skandinaver i många år och deras utbud passar särskilt vår smak och de erbjuder riktigt bra priser till oss Sweor. Har du ett smycke som behöver lagas är detta utmärkt tillfälle att få det gjort och Monili bjuder på rengöring av ett smycke. Det finns även tid att strosa runt och besöka andra butiker.

Från Gold & Diamond Park åker vi vidare till det unika området Souk Madinat som är en blandning av klassisk arabisk marknadsplats och vattenvägar à la Venedig. Här äter vi en lätt lunch på en av områdets trevliga restauranger. Efter lunchen finns tid att själv strosa runt i de många butikerna som erbjuder allt från pälsar, pashminasjalar och konst till klassiska souvenirer eller kanske bara slå sig ner på ett kafé och njuta av den vackra utsikten mot Burj al Arab.

Att tänka på

  • Klä dig respektfullt då vi kommer röra oss på publika platser. Det innebär att inte ha för djup urringning, inte ha kortkort och ha en blus/tröja som täcker axlarna alternativt ha med en scarf så att du har möjlighet att täcka dem.
  • Solglasögon är alltid skönt att ha i detta soliga land och glöm inte att smörja in dig med solskyddsfaktor.

Inkluderar

Busstransport samt lätt lunch med vatten.

Mer Information

Souk Madinat Jumeirah, Dubai

Souk Madinat Jumeirah, Dubai
Foto: Giggel [CC BY 3.0 via Wikimedia Commons]

colorful-3144295_1280

Colorful sand art
[Public Domain via Pixabay.com]

Gold and Diamond Park

Gold and Diamond Park
[Used with permission]

Monili 2

Gold and Diamond Park

Gold and Diamond Park
[Used with permission]