Footer menu

Utflykt: Jumeirah Mosque och Etihad Museum

Erbjuds torsdag och lördag kl. 09.00-13.00
Min.15 pers, max 45 pers.

Tillbaka till listan för alla utflykter >>>

För er som vill kombinera en utflykt med andra aktiviteter samma dag – följ med på en förmiddagstur till Jumeirah Mosque och Etihad Museum med möjlighet till strand efteråt!

Vi erbjuder en lite kortare förmiddagsutflykt med besök och frågestund i Jumeirah moskén i Dubai, där ni får möjlighet att ställa alla möjliga frågor om islam och kulturen här, samt ett besök på fantastiskt vackra och intressanta Etihad Museum där en av museets guider kommer visa er runt och lära er mer om UAE och dess bildande och historia.

På vägen till Jumeirah Mosque berättar guiden om Dubais fascinerande utveckling från fiskarsamhälle till en av världens modernaste städer på mindre än 60 år.

Efter Etihad Museum kan du med fördel ta en kort promenad (6 min) ner till det coola strandområdet La Mer. Där finner du förutom en fantastisk strand, också stora, öppna ytor med boulevarder kantade av palmer, graffitimuralmålningar och en avslappnad strandnära charm. Mängder av bra restauranger och fik samt små butiker och ett mindre vattenland (Laguna). Bra ställe att inta en god lunch på! Glöm dock inte att meddela guiden att du inte följer med bussen tillbaka utan själv tar en taxi.

Turen körs med engelsktalande guide.

OBS! Modest klädsel i Jumeirah moskén, inga shorts eller linnen. Håret täcks med en sjal som delas ut vid entrén.

Att tänka på

  • Vid besök i moskén krävs täckta axlar och knän och ej för djup urringning. I moskén täcks håret av en scarf som delas ut vid ingången men vill du ha din egen så ta med det. Inne i moskén tar man av sig skorna.
  • Solglasögon är alltid skönt att ha i detta soliga land och glöm inte att smörja in dig med solskyddsfaktor.

Inkluderar

Busstransport, engelsktalande guide, entréer.

Om du vill veta mer:

Evening scene of the Jumeirah Mosque

Evening scene of the Jumeirah Mosque
Foto: Slowking4 [CC BY 3.0 via Wikipedia]

Etihad Museum, Dubai

Etihad Museum, Dubai
Foto: Lxs [CC BY 4.0 via Wikimedia Commons]