Footer menu

Utflykt: Nya Dubai

Guidad Busstur Nya Dubai med lunch i City Walk,  Möjligt tillägg Burj Khalifa observation deck, måste ha förbokats!
Erbjuds torsdag och fredag. Fredag i kombination med kamelrace 06.30-15.00
Min.15 pers, max 45 pers.

Tillbaka till listan över alla utflykter >>>

På denna tur får ni en introduktion till det mest kända i Dubai! Vi tar oss runt de nyare delarna av Dubai med buss och guide under en halvdag. Ni får bl.a. se landmärket Burj Al Arab (som kallar sig världens enda 7-stjärniga hotell och beskrivs som lyxigaste hotellet i världen i sin egen marknadsföring), det arabiska komplexet Madinat Jumeirah med sin kanal och sina restauranger, Palm Jumeirah med sina grandiosa villor och hotell, Dubai Marina och Dubai Mall. Vi ser skyskrapor, stränder, bl. a. det nya området La Mer som är ett härligt strandområde med flertalet restauranger och bostadsområden och får en bild av hur snabbt utvecklingen skett i Dubai senaste decennierna. Dubai växer så det knakar och ingenting är omöjligt här, varken ur design eller byggsynpunkt.

Vi stannar för en lätt lunch i trevliga City Walk och strosar runt och fönstershoppar i de trendiga butikerna som trängs i denna utomhusgalleria.

Vi avslutar turen på Dubai Mall, ett av världens största shoppingmalls med över 1 500 butiker och utsikt över Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Här kan ni välja mellan att på egen hand strosa runt på mallen eller att (mot en tilläggsavgift) följa med upp till Burj Khalifas 124:e vånings observation deck, At the Top, med hisnande utsikt över hela Dubai.

Detta är en bra tur för att få en introduktion till staden, och se vilka områden ni kanske vill komma tillbaka till.

Turen körs med engelsktalande guide.

Att tänka på

  • Klä dig respektfullt då vi kommer röra oss på publika platser. Det innebär att inte ha för djup urringning, inte ha kortkort och ha en blus/tröja som täcker axlarna alternativt ha med en scarf så att du har möjlighet att täcka dem.
  • Bekväma skor även om denna utflykt inte innebär några längre promenader.
  • Solglasögon är alltid skönt att ha i detta soliga land.

Inkluderar

Busstransport samt lätt lunch med vatten. Turen körs med engelsktalande guide.

Om du vill veta mer:

Burj Khalifa; Foto: Lotta Blond

Burj Khalifa
Foto: Lotta Blond

Nya Dubai; Foto: Lotta Blond

Foto: Lotta Blond

Nya Dubai; Foto: Lotta Blond

Foto: Lotta Blond